Jarco Wesdorp

Functie

GZ-Psycholoog in opleiding tot Specialist, Senior Schematherapeut

Persoonlijke achtergrond                                                                 

Na mijn afstuderen aan de Universiteit Utrecht heb ik ervaring opgedaan met verschillende doelgroepen en binnen verschillende instellingen variërend van eerstelijns-ondersteuning tot specialistische zorg (GGZ instellingen) en psychiatrie (PAAZ). Tijdens de GZ-opleiding kwam ik er achter dat het werken met mensen die worstelen met vastzittende interactiepatronen (persoonlijkheidsstoornissen) het meeste bij mij past. Het met elkaar zoeken in de samenwerking, de afwisseling tussen steunen en prikkelen en het intensief samenwerken met een co-therapeut/team inspireert me en daagt me uit. Het schematherapie-model geeft mij en mijn cliënten daarin een helder kader en biedt handvatten om complexe problematiek te begrijpen en te hanteren. Sinds ik in 2019 bij de Viersprong werkzaam ben heb ik ervaring opgedaan in zowel individuele-, groeps – als klinische varianten van de Schematherapie.

Motivatie om te trainen

Tijdens trainingen krijg ik veel energie van de uitwisseling van kennis en ervaringen met de cursisten. Met elkaar de theorie aan de praktijk verbinden. Waarbij vooral zelf oefenen en zelf ervaren speerpunten voor mij zijn.

Weetjes

Ik zeg vaak tegen mezelf ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ om mezelf een zetje in de goede richting te geven, want hoewel ik het vaak spannend vind om nieuwe dingen uit te proberen weet ik dat je je alleen kunt ontwikkelen door risico te lopen en fouten te maken. Als je wacht totdat je het kunt voordat je het gaat doen, ga je het nooit leren.

Social Media

Jarco Wesdorp | LinkedIn

Lidmaatschappen

Lid van de vereniging voor Schematherapie